Ecopulp Finland Oy

Kuituvalospakkausten

pohjoismainen edelläkävijä

Ecopulp Finland Oy on perustettu vuonna 2009 ja työllistää tällä hetkellä 15 henkilöä. Biohajoava kuitumateriaali on haastanut muovipakkaukset ja meitä voidaan pitää ekologisen pakkaamisen kotimaisena uranuurtajana. Yritys on valmistanut 3D puu- ja kierrätyskuitupakkauksia jo yli vuosikymmenen ajan, korvaten mm. styroksia sisäpakkauksina jo miljoonia kiloja.


Yhteyshenkilöt


toimitusjohtaja / myynti

Ari Henttonen

+358 50 405 5595

etunimi.sukunimi@ecopulp.fi

tekninenjohtaja / suunnittelu

Juho Hovila

+358 44 255 1955

etunimi.sukunimi@ecopulp.fi

tuotantopäällikkö

Vesa-Matti Kontinen

+358 44 738 0442

etunimi.sukunimi@ecopulp.fi

Vanhassa vara parempi:

Kuituvalostekniikka

Kuituvalostekniikka on sata vuotta vanha keksintö. Sitä on käytetty muun muassa kananmunakennojen valmistukseen. Muovi syrjäytti valokset 60–70-luvulla, eikä kuitupakkauksia kehitetty vuosikymmeniin. Aloimme kehittää muotoiltujen kuituvalosten tekemiseen soveltuvaa teknologiaa. Nyt olemme ainoa teollisuusyritys Skandinaviassa, joka on erikoistunut pakkauksiin.

Olemme ylpeitä, että olemme pystyneet uusimaan tehdaskalustoa saadaksemme tarjottua asiakkaille vain parasta laatua, suojellen kuitenkin ympäristöämme. Kaikki tuotannon muodostus koneet ovat alle 5 vuotta vanhoja. Lisäksi olemme investoineet biovoimalaitokseen, joka otetaan käyttöön keväällä 2023.

Meidän valttina on se, että suunnittelemme tuotannossa käytettävät muotit itse. Tämän avulla pystymme toteuttamaan muodoltaan haastavia pakkauksia. Haastavat pakkaukset ovat siis erikoisalaamme.  Tuotteiden valmistusketju perustuu paikallisesti kierrätettyyn paperiin. Paperikuidun kierrätys on mahdollista seitsemän kertaa, ja sen jälkeenkin sitä voi hyödyntää energialähteenä.

Ympäristöystävällisyys näkyy myös tuotannossa mm. suljettuna vesikiertona, lämmön talteenottona, biokaasun käyttönä sekä omien jätteiden kierrättämisenä. Esimerkiksi toimistopaperit käytetään uudelleen omassa tuotannossa.

Meitä voidaan siis pitää ekologisen pakkaamisen kotimaisena suunnannäyttäjänä.

Ympäristötietoisesti

Kaikissa vaiheissa

Ecopulp  tarjoaa ympäristötietoisten asiakkaiden tarpeisiin ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittavia, kustannustehokkaita  pakkaus-, metsätalous-, puutarha sekä muita vastaavia  toiminnallisia ratkaisuja. Ecopulp kotimaisena toimijana minimoi omassa tuotannossa ympäristövaikutuksen energian talteenotolla, raaka-aineiden hankintaan liittyvällä optimointiohjelmalla sekä suljetuilla vesikierroilla. Käytännössä esimerkiksi jätevettä ei viemäriin laskettavaksi synny ollenkaan. Ainoa poistuva vesi on höyryn muodossa poistuessaan kuivatusosalla. Myös kuivatusenergian talteenotto on maksimoitu.