Muovinen vai vihreä tulevaisuus?

Sinä päätät, pakkaus kerrallaan

Kuinka vastata ilmastonmuutokseen ja muuttuneiden maailmanmarkkinoiden haasteeseen? Kierrätyskuitutuotteiden valmistukseen liittyvä kokonaishiilijalanjälki on matalampi kun millään muulla vastaaviin tarkoituksiin käytetyillä materiaaleilla. Asiakasläheinen palvelu on liiketoimintamme ydin ja olemme aina valmiita auttamaan teitä saavuttamaan tavoittelemaanne lisäarvoa

Ecopulp Visio

Tämä on meidän tehtävämme:

Uusilla ideoilla ja älykkäillä ratkaisuilla luomme kestävän kehityksen mukaisen pakkaamisen tulevaisuuden. Autamme asiakkaitamme kehittämään uusia, laadukkaita, pitkällä aikavälillä kestäviä pakkausratkaisuja, joilla on positiivinen kokonaisvaikutus yhteiskunnalle ja ympäristölle.

Ecopulpille vastuullisuus ei ole sanoja, vaan päivittäistä arkea. Asiakkaan haasteet ovat myös meidän haasteitamme. Viimeisen vuosikymmenen aikana, olemme mm. korvanneet vaahtomuovia sisäpakkausten suojauksessa jo miljoonia kiloja. Tarjoamallamme hiilikädenjäljellä, uusilla ideoilla, älykkäillä ratkaisuilla ja kaikella mitä teemme, on tarkoituksena tuottaa hyötyä asiakkaalle.

Vastuullisuus ohjaa koko tilaus-toimitusketjumme. Tuotteiden lisäksi, raaka-aineiden hankinta, suljetut vesikierrot, uudet tuotantolaitteet, lämmön talteenotto, uusi biovoimalaitos ja toimitustavat asiakkaille pitävät ympäristövaikutuksemme ja hiilijalanjälkemme minimissä.

Arvomme:

Ympäristölle ja yhteiskunnalle annamme positiivisen kokonaisvaikutuksen

Intohimoisesti haastamme itsemme ja nykyiset ratkaisut

Asiantuntemuksemme jakamisella autamme tätä planeettaa

Yhteisvoimin ratkaisemme kaikki haasteet 

Tavoitteenamme on pysyä luotettavana yrityksenä, jonka erityisosaamisalue on ekologinen pakkaaminen. Kehitämme ja valmistamme tulevaisuudessa entistä ainutlaatuisempia pakkausratkaisuja maailmanlaajuisesti.

Olemme vahvasti sitoutuneet auttamaan asiakkaitamme heidän kestävän kehityksen määritelmän mukaisissa tavoitteissa.

Ympäristöpolitiikka: 

Toimimme ISO 9001 ja 14001 sertifikaattien mukaisesti.

Tavoitteemme vuodelle 2023:

  • 100 % valmistamistamme tuotteista on kierrätettäviä ja kompostoitavia.
  • 100 % käyttämästämme raaka-aineesta on kierrätettyä tai uusiutuvaa puukuitua.
  • 100 % käyttämästämme sähköenergiasta on uusiutuvaa.
  • >80 % käyttämästämme lämpöenergiasta on tuotettu omalla biovoimalaitoksella.
  • -20 % vähennämme energiankulutusta (kWh/t) älykkäillä ratkaisuilla.

Mihin kaikki muovi menee?

Faktaa:

  • Muovia tuotetaan yli 100 milj.tonnia, josta 80 % haudataan maahan
  • 10 % päätyy meriin, joiden jättimäiset jätelautat (5 kpl) ovat kaikki valtavia,  jopa Suomea suurempia
  • Lauttojen paksuus jopa 10 metriä ja ne kasvavat joka päivä
  • Arviolta miljoona merilintua kuolee muoviin joka vuosi ja noin 1 000 000 merikilpikonnaa sekä merinisäkästä, kuten hyljettä,  merileijonaa, valasta tai delfiiniä kokee saman kohtalon


Valetut kuitutuotteet voidaan kompostoida käytön jälkeen. Niiden pääraaka-aine on puukuitu ja ne voidaan muuttaa maaperäksi kompostointiprosessin aikana. Tuotteillamme ei ole negatiivista vaikutusta kompostointiprosessiin ja kompostin laatuun.