Monipuolinen ja ekologinen

Kuitumateriaalia voi muokata melkein mihin tahansa kolmiulotteiseen muotoon.  Kuituvalos on ainoa vastaava ekologinen tuote, joka  mahdollistaa kaksoiskaarevien sekä moniulotteisten kappaleiden turvallisen ja kustannustehokkaan pakkaamisen. Lopputuotteet ovat kevyitä ja kestäviä, ja niiden iskunvaimennuskyky on erittäin hyvä. Kuitupakkaukset ovat kierrätyskelpoisia, biohajoavia tai kompostoitavia sekä helppoja hävittää. Sovelluksia voidaan räätälöidä erilaisilla jälkikäsittelyillä sekä lisäominaisuuksilla.

Valettu

Prässätty

Kuumaprässätty

Räätälöity

Karkea vai sileä?

Karkeiden ja sileiden kuitupakkausten valmistuksessa on se perusero, että jälkimmäisiin käytetään viimeistelynä  jälkiprässäystä  tai kuumaprässäystä, jossa lopputuotteen korkea laatu  saavutetaan puristamalla tuote sileään ja täsmälliseen muotoon kuumassa kaksipuolisessa muotissa. Näin syntyvät tuotteet ovat ohuita ja silti tukevia, sileäpintaisia sekä täysin painatuskelpoisia.

Lisäominaisuuksia tarpeen mukaan

Vaatimusten mukaisia räätälöitäviä lisäominaisuuksia, kuten vedenkesto, rasvankesto, palonesto jne. on mahdollista saada Ecopulp kuituvalusovelluksiin. Esimerkkisovellus on Taimitassu, joka sisältää taimen alkuvaiheen kasvua tukevan esilannoitteen.

Jälkiprässäys ja muotit.

Elektroniikan pakkaus

Mekaaninen pakkauksen kestävyys on tärkeää elektroniikalle. Niiden varmistamisessa käytetään erilaisia  testejä, joista käytössä ovat useimmiten jyskytys, tärinä ja pudotustestit. Jyskytys- ja tärinätesteillä ei normaalisti saada juurikaan eroja pakkausmateriaalien  välille. Pudotustesteissä kuitupakkausten on todettu suojaavan tuotteita paremmin kuin muut vaihtoehtoiset pakkausmateriaalit suhteutettuna materiaalimäärään. Ilmastollisten testien avulla on tutkittu pakkausten kykyä suojata tuotetta kosteus- ja lämpötilavaihtelujen aikana. Testien perusteella on todettu, että kuitupohjaisista pakkauksista voidaan jättää pois erilaiset kosteussuojakalvot ja kuivausaineet. Testit osoittivat, että alumiinifolio kuivausaineiden kanssa piti kosteuden kriittisen tason (50 %) alapuolella ,suojaten tuotteita hyvin korroosiolta. Ilman kosteussuojakalvoja ja kuivausaineita olleissa pakkauksissa kosteus nousi yli kriittisen tason, mutta siitä huolimatta ainoastaan kuitupohjaisissa pakkauksissa olleista tuotteista ei löydetty korroosiota. Ainoat korroosiovauriot löydettiin tuotteista, jotka olivat muovia tai suojakalvoja sisältävissä pakkauksissa ilman kuivausaineita.


Lasi- ja keramiikka pohjaisten komponenttien

Kuljetuspakkaukset

Mekaaninen pakkauksen kestävyys on erittäin tärkeää tälle tuoteryhmälle. Niiden varmistamisessa käytetään erilaisia  testejä, joista käytössä ovat useimmiten jyskytys, tärinä ja pudotustestit. Jyskytys- ja tärinätesteillä ei normaalisti saada juurikaan eroja pakkausmateriaalien  välille. Pudotustesteissä  kuitenkin kuitupakkausten on todettu suojaavan tuotteita paremmin kuin muut vaihtoehtoiset pakkausmateriaalit suhteutettuna materiaalimäärään.


Kuljetussuojat

Kuitupohjaisten suojien hävittäminen on ongelmatonta, sillä aitoina luonnon tuotteina ne voidaan muun muassa polttaa, kompostoida tai kierrättää. Kuitutuotteen muita etuja ovat mm:

 • asiakaskohtaiset muodot ja ratkaisut
 • helppokäyttöinen muotoilunsa ansiosta – plug and play!
 • iskunkestävä ja ylivoimainen tärinänvaimentaja
 • saatavana veden kestävänä
 • ei kiillota pinnoitteita
 • pinottava sisäkkäin tai päällekäin – tilatehokas!
 • soveltuu automaattilinjoille
 • viestii ympäristöä kunnioittavasta toimintatavastA

Muita ekologisia tuotteita

 • METSÄNHOITOTUOTTEET: Taimisuoja  ja Taimen latvasuoja
 • PUUTARHAT: Kasvatusalustat, kuituruukut, taimiruukut, myyntiruukut
 • MUUT: Kulmasuojat, ruiskuastiat

Latvasuoja

Taimitassu

Pakkaussuunnittelu

Tutustu Ecopulp-pakkausten suunnitteluun